Хормонална гимнастика на тибетски монаси: описание на упражнения, правила и резултати

Мъдростта се натрупва в Тибет от векове. Монасите се научили да разбират взаимосвързаността на явленията, възникващи във Вселената. И тяхната медицина, която често не се поддава на научно обяснение, наистина помага. В същото време не лекува отделно заболяване, а възстановява цялото тяло. Именно на този принцип работи и тибетската хормонална гимнастика.
Жена, дишаща докрай

Гимнастиката за дълголетие се състои от много прости упражнения. Не изисква специална подготовка или никакви адаптации. За изпълнението му не се нуждае от фитнес зала. И, което е много важно за съвременния неистов ритъм на живота, отнема много малко време.

За първи път 84-годишният инженер, който се отличаваше с добро здраве и младежки вид, говори публично за хормоналната гимнастика на тибетските монаси. Мъжът каза, че веднъж е участвал в изграждането на електроцентрала в Тибет. Екипът им пренасял електричество до един от манастирите. В знак на благодарност монасите преподавали уникална гимнастика.

Принцип на работа

Тибетската гимнастика се основава на учения за човешкото биополе. Смята се, че в резултат на външни влияния тя губи своята хармония. Човек започва да боли. Хималайската гимнастика ви позволява да възстановите хармонията в биополето. Тази гледна точка се споделя от психиците. Но за обикновен човек този принцип изглежда някак неразбираем.

Доктор Юлия Юсипова, която дълго време изучава аюрведа и тибетска медицина, казва, че техниката ви позволява да влияете на енергийните центрове (някои активни точки, които са доста на човешкото тяло). По време на гимнастиката се извършва масаж на тези центрове, което кара тялото да се настройва към самолечение.

„Азбуката на младостта“ (комплекс от лечебни и подмладяващи техники) с Нели Шишацкая препоръчва като сутрешни упражнения да изпълнява упражнения, осигурени от хормонална гимнастика. Има благоприятен ефект върху ендокринните жлези. Така в организма производството на хормони се нормализира, се извършва подмладяване и възстановяване.

Положителни аспекти

Тибетските монаси винаги са се славили с отличното си здраве, младостта си и са били известни като дълготрайни. Разбира се, това е продиктувано от правилния начин на живот. Гимнастиката също играе важна роля. Експертите, анализиращи въздействието на този комплекс от упражнения върху човек, твърдят, че техниката е в състояние:

 • удължете живота с приблизително 20-30 години;
 • облекчаване на стреса;
 • нормализират кръвообращението;
 • отпуснете спазматичните мускули;
 • активиране на дихателната система;
 • възстановяване на храносмилателния тракт;
 • укрепват кръвоносните съдове;
 • забавят процеса на стареене;
 • нормализиране на кръвното налягане;
 • засилват синтеза на хормони на щастието;
 • нормализират метаболитните процеси;
 • подобряване на слуха;
 • стимулират умствената дейност;
 • стегнете кожата;
 • подобряване на ставната мобилност;
 • възстановяване на зрението;
 • за повишаване на настроението;
 • нормализиране на хормоналните нива;
 • заредете с енергичност и енергия.
Тибетската гимнастика стяга овала на лицето, бори се с втората брадичка и осигурява елиминирането на brylya. Препоръчва се за отслабване, отърване от целулит.

Показания за употреба

Практикуването на тибетска гимнастика е полезно за всички хора. А в някои случаи техниката може да излекува доста сложни неразположения.

 • Нарушено кръвоснабдяване, Гимнастиката активира притока на кръв и подобрява кръвоснабдяването на мозъка. Затова се препоръчва при енцефалопатия, вертебробазиларна недостатъчност.
 • Патология на дихателната система, Гимнастиката се основава на техниката за правилно дишане. Благодарение на това е възможно ефективно лечение на заболявания като хрема, синузит, трахеит, ларингит. Помага при бронхит, пневмония. Забелязано е значително подобрение на бронхиалната астма.
 • Болести на отделителната система, Хормоналната гимнастика позволява функционирането на бъбреците, подобрява отлива на урина. Тази техника се препоръчва да бъде включена в лечението на пиелонефрит, бъбречна недостатъчност, нефрит.
 • Сърдечно-съдови заболявания, Правилното дишане позволява на тялото да получава повече кислород. Това влияе благоприятно на всички системи и на първо място върху сърдечния мускул. Гимнастиката помага за лечение на хипертония, исхемия, препоръчва се при хипотония и VVD.
 • Стомашно-чревни заболявания, Тибетската техника елиминира такива неприятни явления като диспептични разстройства, метеоризъм. А гимнастиката е особено ефективна при разстройства, продиктувани от психологически фактор, например със синдром на раздразненото черво, нарушения в храненето.
 • Болести на ставите, Тибетската гимнастика подобрява лимфния поток и притока на кръв, така че увредените стави получават по-добро хранене. Лекарите смятат, че тази техника е най-полезна при артрит, подагра, артроза.
Тибетската гимнастика и тайландският масаж не са алтернатива на лечението, предписано от лекаря. Особено в онкологията. Той може да служи само като допълнение към терапията. И само ако лекуващият лекар я одобри.

Противопоказания

Хормоналната гимнастика е един от малкото методи, който няма абсолютни противопоказания. При някои заболявания обаче се препоръчва да се изпълняват упражнения в щадящ режим. Особено внимателно трябва да се внимава от хора със следните заболявания.

 • Патология на гръбначния стълб, При силно изкривяване на гръбначния стълб, наличието на междупрешленни хернии, особено секвестрирани, е необходимо да се консултирате с лекар.
 • Остри заболявания, Обострянето на артрит или хипертонична криза, инфаркт или перфорация на язва са патологии, при които не трябва да практикувате гимнастика.
 • Психични разстройства, Различни неврози, психози, депресивни състояния могат да се лекуват само под наблюдението на психиатър или невролог.
 • Постоперативни състояния, Гимнастиката може да доведе до разминаване на шевовете.
Не се препоръчва използването на хормонална гимнастика до 18 години.

Жената вдигна ръце нагоре

7 правила за лечение

Народната лечителка Олга Орлова в своите видеоклипове демонстрира техниката. Тя подчертава, че само стриктното спазване на препоръките ще постигне подмладяване и възстановяване. Ето защо, като вземете курс към дълголетие без болест, се придържайте към тези седем препоръки.

 1. Не на лошите навици, Гимнастиката на тибетските монаси е напълно несъвместима с грешния начин на живот. В стремежа си да подобрите тялото си, започнете с категорично изключване от живота си на алкохол, тютюнопушене и особено наркотични вещества.
 2. място, Голям плюс на тази техника е, че не е необходимо да тичате до фитнес залата. Тибетската гимнастика се изпълнява у дома, без дори да става от леглото. Но повърхността трябва да е твърда. Ето защо е по-добре да се преместите на пода, като поставите одеяло или матрак.
 3. път, Тибетските монаси препоръчват да правите гимнастика сутрин, от около 6:00 до 8:00 часа. Именно в този интервал от време човешкото тяло е най-подходящо за енергийни влияния. Следователно зареждането ще бъде по-ефективно.
 4. Правилно завъртане, Комплексът се състои от десет упражнения, изградени в определена последователност. Те не могат да бъдат разменени. Именно в тази последователност те хармонично „настройват“ енергийните зони.
 5. редовност, Гимнастиката трябва да се извършва ежедневно. Специалистите казват, че понякога можете да дадете на тялото един ден почивка, не повече. Но е по-добре все пак да не прекъсвате техниката, разбира се, ако хроничните патологии не се почувстват.
 6. Временно обостряне, Олга Орлова твърди, че с течение на времето могат да започнат обостряния на хронични заболявания. Според експерта подобни симптоми показват активна борба с болестите. Важно е да се толерира и да не се отказвате от тибетската гимнастика.
 7. Дълбоко дишане, По време на хормоналната гимнастика дишането трябва да бъде диафрагмално, дълбоко. Въздухът се вдишва през носа, като запълва максимално белите дробове и през устата се получава спокойно издишване.
Положителните резултати от гимнастиката може да не се усетят веднага, но само след няколко месеца. И понякога след няколко години.

10 упражнения

Уелнес столетната гимнастика се състои от десет упражнения. Всяко движение трябва да се повтори 30 пъти. Важно е да се придържате към следното темпо: в рамките на една секунда - едно движение. И така, на всяко упражнение се дава точно половин минута. И цялата гимнастика ще отнеме пет минути.

По време на упражнението жените се насърчават да поставят лявата си ръка отдясно. Според тибетските учения, при по-слабия пол левата ръка дава енергия. А при мъжете, напротив, дясното е водещо.

Загряване на дланта

Удобства, Те започват с това упражнение. Тя ви позволява да конфигурирате тялото за занимание и прави възможно диагностицирането на биополе. Смята се, че ако дланите бързо се затоплят и започват да излъчват топлина, значи здравето е в ред. Продължителното затопляне е сигнал за наличието на хронични патологии. А мокрите ръце, които изобщо не загряват, характеризират сериозни нарушения в тялото.

Техника на изпълнение

 1. Легнете по гръб.
 2. Сложете дланите си заедно.
 3. Разтрийте ги енергично за 30 секунди. Палмите трябва да се нагряват.
Понякога ръцете могат да се охладят бързо. Ако дланите ви са малко топли, след това ги загрейте отново. Можете да започнете следващото упражнение само с горещи ръце.

Palming

Удобства, Упражнение на очите. Осигурява подобрено зрение. Не само очните ябълки получават енергийно хранене, но и важни жлези - хипофизата, епифизата. По време на упражнения тялото увеличава производството на мелатонин. Това вещество не само подобрява цвета на косата и предпазва от сивата коса, но и подмладява всички клетки.

Техника на изпълнение

 1. Затворете очи.
 2. Поставете длани върху очните гнезда.
 3. Ритмично и леко започнете да притискате затворени очи.
 4. Общо трябва да направите 30 такива кликвания.

Ушна работа

Удобства, Както подсказва името, това упражнение е полезно за ушите. И говорим не само за възстановяване на слуха, но и за лечението на възпалителни процеси. В допълнение, това упражнение подобрява състоянието на вестибуларния апарат, нормализира работата на нервната система. Приятен бонус ще бъде подобряването на тонуса и структурата на кожата.

Техника на изпълнение

 1. Ако дланите имат време да изстинат, след това ги загрейте отново.
 2. Дръжте горещи ръце до ушите.
 3. Разположете ги така, че пръстите да са на задната част на главата, а дланите да са в контакт с предсърдията.
 4. Направете 30 едновременни потупвания по ушите.
По време на натиск може да се появи дискомфорт или болка в ушите. Смята се, че толкова нелекувани възпалителни процеси дават да се почувстват. Необходимо е леко да се понижи налягането и да се продължи упражнението. Дискомфортът скоро ще отмине, заедно с хроничното възпаление.

лифтинг

Удобства, Това упражнение се използва за повдигане на лицето. Подобрява овала, елиминира брила. В допълнение, той активира кръвообращението, нормализира лимфния поток.

Техника на изпълнение

 1. Стиснете юмруци.
 2. Прикрепете ги към брадичката, така че вторите фаланги да са в средата на брадичката.
 3. В този случай палците също трябва да са в центъра, но под брадичката.
 4. Придвижете се към ушните мигли, сякаш търкате долната част на лицето - долната челюст. Ако всичко е направено правилно, тогава палците ви трябва да са зад ушите.
 5. Както всички упражнения, повторете това движение 30 пъти. И помнете темпото - половин минута за цялото упражнение.

Поглаждащо чело

Удобства, Упражнението е предназначено да подобри функционирането на хипофизата. Помага при настинка, помага за прочистване на синусите със синузит. Упражнението може да се изпълнява по два начина: контактно и безконтактно. За да подобрят здравето на тялото, те често прибягват до втория метод. Но ако е необходимо да се изгладят бръчките, тогава се препоръчва методът на контакт, който включва докосване до челото.

Техника на изпълнение

 1. Поставете едната ръка на другата.
 2. Дланите са обърнати към лицето.
 3. Мъжът има дясната ръка отгоре, жената - лявата.
 4. Започнете да търкате челото си (или шофирайте на 2-4 см от повърхността на кожата), докато се движите между слепоочията си.

Пилатес жена на постелката

Работете с париеталната зона

Удобства, Безконтактният масаж на главата подобрява функционирането на хипоталамуса. Нормализира кръвното налягане. Освен това, този ефект може да помогне както на хипертоници, така и на хипотоници. Упражнението, включващо работата на ръцете над главата, е полезно за раменните, лакътните стави. С течение на времето тяхната мобилност се увеличава значително.

Техника на изпълнение:

 1. Под врата трябва да се постави извита кърпа.
 2. Ръцете са свързани над главата, поставяйки лявата или дясната длан отгоре. Зависи от пола.
 3. Без да докосвате главата, започнете да шофирате с длани (на разстояние 2-4 см от повърхността). Започнете близо до челото и преминете към задната част на главата. След това се движете в обратна посока.
 4. Необходимо е да се направят 30 движения.
 5. След като направите това, задръжте ръката си над короната на главата си само за няколко секунди.
 6. Сега трябва да повторите 30 от едни и същи движения, но сега започнете близо до едното ухо и се придвижете до другото, а след това обратно.
По време на тренировка трябва да дишате правилно. Затова първоначално практикувайте тази техника. Например, овладейте дихателната техника според Иванов.

Масаж на щитовидната жлеза

Удобства, Това упражнение възстановява функцията на щитовидната жлеза. Той също така насърчава енергията към слънчевия сплит.

Техника на изпълнение

 1. Дясната ръка се поставя на шията, в областта на щитовидната жлеза. Мъжете правят точно обратното.
 2. С лявата длан, без да докосвате тялото, водете до пъпа.
 3. След това се върнете към щитовидната жлеза.
 4. Повторете тези движения 30 пъти.
 5. Последният път, връщайки се към щитовидната жлеза, сложете едната ръка на другата и задръжте за няколко секунди.

Масаж на корема

Удобства, Следващото упражнение трябва да е работа със стомаха. Тя ви позволява да нормализирате работата на храносмилателния тракт, осигурява ефективно пречистване на червата и се бори с хроничния запек.

Техника на изпълнение

 1. Поставете едната ръка на другата, с длани към стомаха.
 2. Извършете кръгови движения.
 3. С всеки завой леко увеличавайте налягането, сякаш потапяте ръцете си в коремната кухина.
Изпълнявайки упражнението, правите въртеливи движения само по посока на часовниковата стрелка. Масажът в обратна посока вместо почистване на червата насърчава запек. Това се дължи на анатомичната структура на дебелото черво.

възбуда

Удобства, Олга Орлова препоръчва да правите това упражнение на пода, тъй като е необходима твърда повърхност. Основната му задача е да подобри кръвообращението в съдовете. В допълнение, упражненията са полезни за ставите и служат като ефективна профилактика на разширени вени.

Техника на изпълнение

 1. Изпънете ръцете нагоре.
 2. Вдигнете и краката си.
 3. Крайниците трябва да са перпендикулярни на пода, а дланите и стъпалата да са успоредни.
 4. Извършвайте въртеливи движения на ръцете и глезените едновременно.
 5. Извършете 30 въртеливи движения.
 6. Сега ги разклатете, имитирайки малък тремор.
Ако желаете, това упражнение може да бъде допълнено с изследване на лакътните, коленните, раменните и тазовите стави. Накрая можете да направите известния "мотор".

Масаж на краката

Удобства, Това е последното упражнение, на което трябва да се обърне специално внимание. Смята се, че именно стъпалото съдържа най-активните точки, които са отговорни за функционирането на целия организъм. Следователно този масаж, подобно на проводник, ви позволява да конфигурирате всички системи.

Техника на изпълнение

 1. Седнете в леглото или на стол в удобно положение.
 2. Втрийте нежно страничните повърхности на краката. Веднага единия крак, после другият.
 3. Сложете ръка в юмрук и масажирайте краката си с кокалчетата.
 4. Внимателно изработете точно централната част, в която е концентрирано най-голямото натрупване на биологични точки.
 5. Ако времето позволява, масажирайте пръстите си, внимателно ги издърпайте и разтрийте. След това работете с краката, повдигайте се на колене. Продължавайки леко да масажирате, стигнете до бедрата.
Ако по време на гимнастиката за краката имаше болка, тогава се върнете в тази област. Трябва да го масажирате отново. В същото време не натискайте силно, за да не увеличите дискомфорта.

След такива сутрешни упражнения през целия ден се чувствате весели. И за да увеличите максимално настроението си за положителен и успешен ден, легнете в леглото след гимнастика. Затворете очи и почувствайте как енергията просто затрупва тялото ви.

Пилатес упражнение

Отзиви

Бих искал да знам от онези, които са имали проблеми по време на прилагането на упражненията и какво се е случило след това. Аз, правейки около 1,5 месеца. Бях изправен пред факта, че в субмандибуларната област стана много болезнено, но продължих, тогава започнах да показвам щитовидната си жлеза (боли, после силно удуша). Изплаших се, спрях да правя упражнения 3 и 7, след 2 дни усещанията нямаше. Действа силно, въпреки че 7 упражнения. направете без да пипате всъщност.

за гости, http://www.woman.ru/health/woman-health/thread/4393797/

Съвсем случайно попаднах на окото на видео на тибетска хормонална гимнастика. В началото не вярвах, че тя може да даде някакви резултати, но реших да проверя върху себе си. Бях привлечен от факта, че се изпълнява много просто и трябва да се направи сутрин при събуждане, без да става от леглото. Красота! А времето отнема 5-15 минути.

Ще пиша за резултатите си. Дълго време едното око е леко подкиселено. След като започнах да правя тази гимнастика, изхвърлянето от окото се засили, второто око започна да сърбеж. Измина известно време (1-2 седмици, не помня точно) и цялото изхвърляне изчезна, очите ми са нормални, нищо не боли.

Упражнението "за изглаждане на бръчки на челото" също даде своя ефект. Челото стана много по-гладко, кожата изглеждаше по-млада. И не само на челото, но и на цялото лице, кожата стана по-чиста, по-равномерна, отпочинала. Харесва ми ефектът. На останалите части на тялото все още не съм забелязала промени, въпреки че практикувам тази гимнастика не толкова дълго, само 2 месеца.

ПНВ, http://otzovik.com/review_3840860.html

По принцип съм скептичен към подобни неща. Когато пишат, че размахват ръце над главата си и търкат различни части от тялото, а след това сивата коса изчезва. Но чисто за забавление реших да пробвам с тибетска хормонална гимнастика.

Това, което харесвам е, че отнема малко време, не изисква никакви нечовешки усилия сутрин и в същото време дава отличен ефект.

 1. Ставам свеж и енергичен по всяко време, след като го направя. Качете се в самолета в 5 сутринта, няма проблем. Весела съм и весела. И преди да е бил ужас, очите не се отваряха, тежест и умора, сънливост и мрачно настроение.
 2. Преди имаше леко напрежение в очите от дългото седене пред компютъра, сега просто го няма. Всичко беше напълно премахнато. Ясно зрение, очите се чувстват отлично.
 3. Изгубих доброкачествен тумор. Имаше леко подуване на торса от млада възраст, казаха само да го премахнат козметично. И тогава изведнъж изчезна, кожата се стегна и щраквам върху нея там празна, а преди това имаше леко уплътнение.

Досега подобни резултати правят вече три месеца.

Svetik00, http://irecommend.ru/content/utrom-vstayu-kak-ogurets-ne-kak-sonnaya-mukha

Статията е актуализирана: 14.04.2019 г.

Уважаеми потребители!

Материалите на тази страница са с информационна цел и са предназначени само за образователни цели. Моля, не ги използвайте като медицински препоръки! Преди всяко действие се консултирайте със специалист.

Администрацията не носи отговорност за каквито и да било негативни последици, произтичащи от използването на информация, публикувана на lady.decorexpro.com

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (36 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Chakhokhbili рецепти 🍲 как да приготвите chakhokhbili, бързи и лесни стъпка по стъпка рецепти със снимки

Бисквитки Орехи според стъпка по стъпка рецепта със снимка

Милия по лицето: как да се отървем с помощта на козметични процедури и домашни методи + отзиви (просо, бели глави)

Рецепти за ечемична каша 🍲 как да приготвите ечемична каша, бързи и лесни стъпка по стъпка рецепти със снимки

красота

мода

диети