Как да готвим каша в бавна готварска печка: млечна, с гъби и свинско месо

Как да готвя каша в бавна готварска печка за закуска? Как да готвя вкусни ронливи гарнитури за вечеря? Какви са тънкостите на използването на кулинарен помощник при готвене на зърнени култури? Какви зърнени храни мога да готвя с него? Предлагаме рецепти за прости зърнени храни в бавна готварска печка и говорим за тънкостите на приготвяне на продукти.

50 мин
130
3 порции
Лесно за приготвяне
Как да готвим каша в бавна готварска печка: млечна, с гъби и свинско месо

Кашата е в диетата на хората от древни времена. Но хората се научиха да готвят различните му видове в идеалния случай сравнително наскоро. В Русия това време се счита за века на изобретяването на пещта, в която зърнените култури не се варят, а се нагряват равномерно в чинии с дебели стени в продължение на няколко часа.

Тази техника се счита за оптимална за приготвянето на много видове зърнени култури: елда, овес и ечемик. В тигана такъв резултат често не се постига. Следователно появата на мултикукър за приготвяне на зърнени култури може да се счита за основен пробив. Кулинарният асистент знае как да ги приготви, както се случи в старата руска фурна. Всъщност тя не ги готви, а изпива, осигурявайки мекота, богат вкус.

С появата на умни домашни уреди вече не е необходимо да ставате никаква светлина, без разсъмване, за да готвите каша за закуска. Бавната готварска печка ще ви помогне да приготвите гореща каша сутрин, докато все още спите, или по-скоро програма, която започва с отложен старт. И можете да забравите за сашетата с моментална зърнена култура - мандрата, макар и приготвена бързо, трудно може да се нарече здравословна закуска. Съотношението вода и зърнени храни ще ви каже специална таблица, която ще намерите в книгата с рецепти, която обикновено е прикрепена към бавната готварска печка. Ако не е имало нито един прикачен към вашата умна тенджера или сте го загубили, прочетете нашата статия. Как да готвите каша в бавна готварска печка ще ви кажа стъпка по стъпка и със снимка.

Често задавани въпроси

Техниката за приготвяне на всяка зърнена култура в мултикукър изглежда така. Първите десет се затоплят до висока температура, осигурявайки кипене на масата. Тогава температурата намалява и се поддържа на средно ниво почти до края на режима. 10 минути преди края на десет е напълно деактивиран. По това време крупата узрява и изобилието от пара в компактно пространство перфектно помага за това.

Тази техника отговаря на основните въпроси, свързани с готвенето на зърнени култури в бавна готварска печка.

 • Защо режимът е толкова дълъг? При кухненските помощници той варира от 50 минути до 2 часа. Защо толкова дълго? - пита всяка домакиня, защото същите херкули в тенджера се готвят за 20 минути. Но това е особеността на готвенето в мултикукър. По време на периода на кипене в тигана не проследяваме времето, докато течността и масата като цяло заври. Плюс това не вземаме предвид колко зърнените храни трябва да стоят под кърпата. Тук всички тези действия се извършват от звеното, а продължителността на режима включва изпълнението на всички операции.
 • Защо кашата изтича от бавната печка? Това се случва, защото масата кипи в ограничено пространство. Не забравяйте, че същото се случва с кашата в тигана, ако я покриете с капак. Обикновено млечните ястия са обект на „бягство“, докато страничните ястия във водата се държат по-спокойно. Има два начина да се премахне вероятността от „бягство“. Първото решение е стриктно спазване на пропорциите. Често се предлага готварска книга за единицата (рецептите в нея са разработени според характеристиките на режимите на определен модел и обема на купата). Спазвайте посочените в него пропорции и няма да има проблеми. Ако все пак трябва да готвите повече, намажете рамката с джантата с масло над повърхността на масата с 5 см по-високо.Тя няма да позволи на врящото мляко да се издигне по-високо.
 • Кога трябва да осолите или подсладите ястие? Когато готвите в тиган, се препоръчва да добавите сол и захар близо до края на готвенето. Причината за това е лошото храносмилане на редица зърнени култури в подсолена вода.Бавният котлон решава този проблем. Можете да добавяте съставки веднага, когато маркирате продукти.
 • Защо имате нужда от толкова много течност? Всяка рецепта, как да готвите каша в бавна готварска печка, включва по-голям обем течност, отколкото за варене в тиган. Причината за това са различни условия за привеждане на продукта до готовност. Поддържайки еднаква температура, крупът усвоява по-добре, абсорбира повече течност. За да предпазите ястието да не е прекалено гъсто, спазвайте препоръчителните пропорции за съдове с тенджери, тенджери под налягане.
Трябва да се добавя повече вода или мляко, ако кипнете течна каша. За свободна гарнитура се придържайте към обичайните пропорции за тази каша.

Тийнейджърка поглъща каша

Тънкостите на готвенето

След като разбрахме основните проблеми как да готвим каша в бавна готварска печка, ще преминем към директната техника за приготвяне на зърнени храни.

 • Изплакнете круши, Повърхността му е покрита с прах, който не е необходим в готовото ястие. Достатъчно е да го изплакнете в три води, за да отмиете замърсяването. Изплакнете всички видове зърнени храни в топла вода. Единствената зърнена култура, която трябва да се измие в студена вода, е оризът.
 • Пригответе зърнени култури по технология, Преди готвене, просото трябва да бъде оваляно с вряла вода. Това ще премахне присъщата горчивина на зърнените култури. Ечемикът трябва да се накисва за 12 часа в студена вода. След това той бързо ще се разпадне, ще стане мек и протеинът няма да се къдре по време на готвене. Ако за други зърнени култури има тънкости на приготвянето им, придържайте се към тях.
 • Използвайте качествена вода, Водата от чешмата елиминира възможността за готвене на вкусни ястия. Той има свой мирис, вкус, който предава на ястието. За да предотвратите това, използвайте висококачествена филтрирана или преварена вода. В него няма примеси.
 • Използвайте необходимия обем течности, Предлагаме пропорции за вискозни млечни каши, разхлабени гарнитури:
  • млечна каша от зърнени култури (елда, ечемик, просо, ориз) - 1 многопластова зърнена култура се залива с 6 много чаши течност. Масата е умерено течна, нежна;
  • овесени ядки млечна каша - 1 много стъклена зърнена култура се залива с 4 многократни чаши течност. Кашата придобива консистенция, както в детската градина;
  • ронлива гарнитура - нормата се използва: 2 много чаши вода на 1 много чаша зърнени култури за леко подуващи зърнени култури (ориз, елда) и 3 много чаши вода за добре набъбнали зърнени култури.
 • Включете съответния режим, За зърнени храни в мултикукър се предлага режимът "Каша" или "Млечна каша". За ронливи гарнитури е по-добре да използвате режима "Крупа", "Пилаф".
 • Сервирайте веднага след готвене., Звуков сигнал показва, че ястието е готово. Ако задържите масата в купата още малко, тя ще се сгъсти.
Производителите предлагат да се използва режимът със забавен старт за готвене на много зърнени култури. Но не е подходящ за всички зърнени култури. Изсипете мляко или вода вечер и го оставете за една нощ само със зърнени храни, които набъбват слабо във вода. Например, в режим на забавен старт можете да готвите овесени ядки, перлен ечемик, ечемична каша.

рецепти

Предлагаме ви универсални рецепти за каша в мултикукър, които могат да бъдат адаптирани към вашите изисквания. Коригирайте пропорционално количеството на съставките. И всеки път ястието е перфектно.

Млечна каша

Тази рецепта е подходяща за повечето зърнени храни, с изключение на овесена каша. Можете да направите каша от елда, ориз, перлен ечемик, царевица, ечемик, просо. За приготвяне на ястия за закуска се препоръчва използването на мляко. Може да се разрежда с равно количество вода.

Млечната каша в бавна готварска печка се вари бързо и лесно.Ще ви трябва:

 • круши - 1 мулти-стъкло;
 • мляко и вода - 3 мулти-чаши всяка;
 • захар - 2 супени лъжици. лъжици;
 • сол - щипка;
 • масло - 20 g.

подготовка

 1. Пригответе зърнените храни, сложете го в купата.
 2. Добавете мляко, вода.
 3. Добавете сол, захар, добавете олио.
 4. Гответе в режим на каша.

Използването на различни видове зърнени храни ще ви позволи да приготвите различна и винаги вкусна закуска всяка сутрин. Можете да добавите мед вместо захар, плодове и ядки след готвене.

Елда с гъби

В бавната печка е удобно да се готвят не само млечни ястия и ронливи гарнитури, но и пълноценни ястия за вечеря. Предлагаме рецепта за каша от елда с гъби. Като допълнителен ароматизиращ акцент използваме босилек и много сушени билки. Можете да вземете всякакви гъби.

Елда в бавна готварска печка и много, много гъби отгореЩе ви трябва:

 • елда - 2 мулти-чаши;
 • гъби - 300 г;
 • вода - 4 мулти-чаши;
 • растително масло - 3 супени лъжици. лъжици;
 • лук - 2 глави;
 • сушени билки - 2 чаени лъжички;
 • сол, черен пипер;
 • босилек - 1 чаена лъжичка.

подготовка

 1. Смелете обелен лук, гъби.
 2. Запържете лука в режим „Пържете“ за 5 минути, добавете гъбите. Поставете заедно 10 минути.
 3. Сложете приготвени зърнени храни, подправки.
 4. Гответе в режим Croup за 40 минути.
 5. Оставете да се вари 15 минути след звуковия сигнал.

Тази рецепта за каша в бавна готварска печка може да бъде променена невероятно много пъти, като се използва пилешко филе, яхния, свинско месо вместо гъби. Всеки път е необходимо да направите пържене, в което добавете зърнените храни и задушете ястието до готовност.

Свинско ориз

Това ястие идва от Сърбия, но е идеално и за нашата кухня. Той комбинира ориз с доматен дресинг, нежно и задушено месо, подправки.

Ориз във филипински стил със зеленчуци и свинско месо в бяла купаЩе ви трябва:

 • ориз - 2 мулти-чаши;
 • месен бульон - 1 л;
 • свинска каша - 600 g;
 • лук - 2 големи глави;
 • праз - 1 стрък;
 • чесън - 2 скилидки;
 • черен пипер - 1 червен;
 • растително масло - ½ много чаша;
 • доматено пюре - 2 супени лъжици. лъжици;
 • смлян червен пипер - 1 чаена лъжичка;
 • сол и черен пипер;
 • ситно нарязан магданоз - 2 с.л. лъжица.

подготовка

 1. Смелете месото в малко кубче.
 2. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна.
 3. Изсипете в купа масла чаша олио, запържете свинско с лук, чесън.
 4. Подправете пърженето с червен пипер, доматено пюре, добавете сол, черен пипер.
 5. Налейте в бульона, в режим "Яхния", гответе 20 минути.
 6. Обелете и нарежете праза, чушките с чушки. Смесете в купа, изсипете останалото растително масло, разбъркайте.
 7. Изплакнете ориза. Сложете в купа, добавете зеленчуците и маслото. Задайте режим "Разхлабен ориз", гответе за 25 минути.

Сервирайте ястието щедро поръсено с нарязан магданоз. Неговите аналози са каша с говеждо месо, други зеленчуци (домати, патладжан, тиквички).

Това са всички тънкости как да се готви каша в бавна готварска печка. Ръководени от нашите съвети, можете лесно да овладеете тази техника. И можете да готвите млечни ястия и пълни вечери с месо, гъби, зеленчуци.

Други рецепти за каша

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (34 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Кнедли с картофи и лук по стъпка по стъпка рецепта 🥔 със снимка

Рецепти със салата от айсберг, ползите, вредите и съдържанието на калории в продукта

Кнедли по класическата стъпка по стъпка рецепта със снимки

Картофени палачинки без яйца по стъпка по стъпка 🍲 рецепта със снимка

Статията е актуализирана: 27.05.2019

красота

мода

диети