Извършваме класически педикюр правилно у дома

Каква грижа за краката може да се счита за най-достъпната? Разбира се, класически педикюр с кантове. Да научиш неговата „мъдрост“ изобщо не е трудно. Важно е само да спазвате технологията и да не забравяте за мерките за безопасност. Така че да започнем!
Красиви крака

Овладяването на уменията на класически педикюр е важно за всяко момиче. Той ще стане спасител, ако трябва бързо да поставите краката си в ред и няма пари или време да посетите козметолог. Предимството на техниката е нейната простота и възможността да закупите всичко необходимо на свободния пазар. Но тя има и недостатъци. Нека помислим кои от тях.

Опасностите от процедурата

 • Неслучайно класическите маникюр и педикюр се наричат ​​кант. Те означават безмилостно отрязване на всичко, което е излишно. Грубата кожа, мазолите, мазолите - елиминирайте ги с помощта на специални остриета и стъргалки. Бъдете внимателни! Струва си малко да прекалявате или да натискате прекалено силно върху нов скрепер и да не избягвате болезнени рани. Поради тази причина е още по-предпочитано да правите обрязани педикюри самостоятелно, отколкото в кабината. В крайна сметка определено усещате краката си, но най-професионалният майстор не го прави.
 • По време на педикюр с кантове е невъзможно да се поддържа целостта на кожата. Раните със сигурност ще се появят на краката, дори ако външно те ще бъдат невидими. Не забравяйте да дезинфекцирате краката си, след като сте ги шлифовали със скрепер или ренде! За да направите това, използвайте широка гама от септични ями под формата на спрейове или гелове. И едва след това провеждайте допълнителни процедури.
 • Не правете този педикюр, ако има лезия на крака с гъбичка. Неговите частици ще останат на инструментите и вече по време на следващата процедура инфекцията ще се появи отново. В този случай е за предпочитане да отидете в салона, където ще получите професионален медицински педикюр.
 • Не използвайте тази техника при диабет. Не създавайте риск от инфекция на краката.

Инструменти за домашен педикюр

Какво е необходимо за процедурата

За да извършите процедурата у дома, използвайте:

 • резервоар за вода - подходящ е пластмасов басейн от 5 литра;
 • емолиенти и дезинфектанти;
 • инструменти - ренде или лазерен файл, шлифоване за нокти (повърхности и връхчета), пила за крака, стъргалка или бръснач за педикюр, ножици за кожички, ножици за нокти;
 • основа за лак, самия лак и фиксиращ агент.

Инструментите за процедурата трябва да са нови, остри, що се отнася до рязане на предмети. Например педикюрният скрепер, наречен бръснач за крака, е оборудван с остриета, които стават тъпи по време на употреба. Класическият педикюр с тъпи аксесоари е по-травматичен, така че внимателно преценете тяхното състояние преди употреба.

Когато избирате ренде за крака, не използвайте обичайната пемза, лазерният файл работи много по-деликатно и ефективно. Нормалното шлайфане за краката трябва да бъде двустранно: от една страна с голям абразив (до 150 единици), от друга - с малък (до 80 единици). С този инструмент можете да полирате кожата до мекота, като използвате груба абразивна повърхност и след това с фин абразив.

Не забравяйте за полирането на повърхността на самите нокти. Специалните меки пила за нокти ви позволяват да премахнете тяхното облекчение, да почистите ненужните клетки. Така нокътната плоча изглежда добре поддържана, по-точна.

Етапи на самообработка на краката и ноктите

Техника стъпка по стъпка

За класически педикюр технологията изглежда така.

 1. Отстранете стария лак, ако има такъв. Настържете краката си.
 2. Напълнете леген с топла вода (не гореща!). Към него добавете морска сол, амоняк или сапун. Потопете краката си в съд за 20 минути.
 3. Докато краката се накисват, намажете всеки с голям абразив.След това използвайте отстрани с малък абразив, разходка през всички груби зони.
 4. В областта на петите можете да използвате специална ренде или лазерен файл: това ще ви помогне да премахнете слоевете на суха кожа. Ако в областта на подложките за крачета има мазоли, изрежете ги с помощта на скрепер за педикюр.
 5. Обработвайте ноктите: постепенно (в 3 дози) отрежете дължината им с щипки, шлифовайте с пила за нокти. Не използвайте метал, за предпочитане диамант, който не ексфолира нокътната плочка. Дръжте го под ъгъл 30 ° и смилайте ясно в една посока. След това вземете файл за полиране и отидете върху повърхността на ноктите.
 6. Обработвайте кожичката - внимателно я изрежете с остри ножици.
 7. Задръжте отново краката във вода, извадете, избършете сухи, нанесете дезинфектант, след това овлажнител.
 8. Лакирайте ноктите си, за да завършите класически подреден педикюр.

Както показват прегледите, всички събития отнемат около 1 час. Следователно процедурата може спокойно да се счита за решение за уикенда, когато можете да си позволите да се отпуснете и в същото време да приведете краката си в ред. Честотата на класическия педикюр се определя индивидуално: вие сами ще забележите кога трябва да обработите отново краката. Но дори и през зимата, когато краката не се виждат, експертите препоръчват да го провеждате поне 1 път на месец.

Статията е актуализирана: 28.04.2019 г.
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (33 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Винегрет с боб според стъпка по стъпка 🥗 рецепта със снимка

Лек гащеризон: снимка 100 интересни идеи за вдъхновение

Стъпка по стъпка рецепта udon юфка 🍜 със снимка

Защо целулитът всъщност се появява и как да се справим с него

красота

мода

диети