Как да сгънете ризата си: бързи начини за продукти с дълги и къси ръкави

Гладените ризи трябва да бъдат окачени на раменете и внимателно поставени в килера на разстояние от други неща. В този случай произведенията на домакинята се възнаграждават на истинската им стойност: ризите запазват формата си и са готови за публикуване по всяко време. Но какво ще стане, ако капризното нещо трябва да бъде опаковано в чанта или куфар? Например съпругът тръгва в командировка и веднага напуска влака за важна среща. Привличате случай или прикрепен, за да разрешите проблема? И ако няма под ръка специални калъфи? След това можете да научите как да сгъвате ризата, така че да не се набръчка.
Ризи подредени

Техниката на "сгъване" на сгъване на ризата е интересна не само за тези, които често пътуват. Понякога домакините съхраняват нещата по този начин. Методът също е полезен, когато трябва красиво да сгънете мъжка риза, купена като подарък.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изгладите правилно продукта. Разделете предната част на работата на три секции.

 1. Започваме с яката. Гладете вътрешността навън, като започнете от ъглите и се насочите към средата. И тогава обърнете внимание на предната страна. Но този съвет не е подходящ за неща с тъмни нюанси или пришити от лъскави тъкани - тяхната „фасада“ не се глади.
 2. Правим ръкави без "стрелки". Ако те са дълги, първо обърнете внимание на маншетите - и отвътре, и от "лицето". След това сгънете ръкава по шева и желязо. Но не забравяйте, че трябва да предотвратите появата на стрелки. Ето защо е важно да започнете да гладите от централната част, като се насочите към краищата, но не и да ги достигнете. След това поставете ръкава така, че шевът да е в средата и отново да преминете през горещата преса.
 3. Обработваме гърба и рафтовете. Тук не са необходими специални трикове. Започнете да галите гърба, като обърнете особено внимание на шевовете, разположени между него и рафтовете. Първо лекувайте основната част, а след това игото. Обработвайте по същия начин преди продукта.
След "горещия" процес, не бързайте да поставяте необходимия елемент от бизнес костюма в торба. Закачете ризата на раменете. Оставете го да се охлади и фиксирайте формата, в противен случай гънките ще се появят отново от най-малкото докосване.

Как да сгънете риза, така че да не се набръчка: инструкции стъпка по стъпка с видео

Как да сгънете риза, така че да не се набръчка? Има десетина решения на този проблем. От тях могат да се разграничат четири класически, които се използват и при сглобяването на нещата в магазините. Те са лесни за изпълнение и овладяване бързо. Трябва да продължите стъпка по стъпка. И първото нещо, което трябва да направите, е да подготвите работното място. Ще ви трябва равна и широка повърхност. По-добре се подредете на масата. Измийте го и избършете на сухо. По желание можете да покриете с дебела кърпа.

Моля, обърнете внимание, че преди да сгънете, трябва да закрепите продукта. Възможно е на всички бутони. И можете да използвате само горната и долната част. Не е необходимо да закопчавате маншети.

Ръкави отстрани

 1. Бутон на продукта.
 2. Поставете ризата с лицето надолу.
 3. За да сгънете компактно риза с дълги ръкави, мислено я разделете на три хоризонтални части. Долната трета част е огъната назад, така че да достига до центъра на раменния елемент на ръкава.
 4. Огънете десния ръкав вляво, като направите завой приблизително в средата на рамото. Сгънете три пъти, така че маншетите да са отгоре.
 5. Огънете левия ръкав вдясно, като направите завой приблизително в средата на рамото. Сгънете на три, но левият ръкав трябва да лежи успоредно на десния и повдигнете маншета по-близо до яката.
 6. Сгънете долния ръб на вещта нагоре още веднъж, така че да достигне областта на яката.
 7. Обърнете продукта с лицето нагоре.

Когато трябва да съберете няколко неща наведнъж, не бързайте да правите всичко наведнъж. Първо, гладете дрехите и едва след това пристъпете към монтажа. Точно по това време първите изгладени продукти вече са изстинали.

Ръкави на гърба

 1. Затегнете копчетата и обърнете ризата така, че предната й част да е в долната част.
 2. Намерете приблизителна централна точка между шева на яката и ръба на левия ръкав. Следвайте тези инструкции: Хванете с една ръка въображаемия знак, с другата - поддържайте долния ръб на продукта на същото ниво. Трябва да оформите права линия, по която трябва да огънете ръкавите и част от ризата, така че да са зад гърба ви.
 3. Втулката трябва да лежи директно на гърба - в паралелна линия към извития ръб.
 4. Сгънете десния ръкав по същия начин.
 5. Сега огънете основната част на продукта три пъти: първо сгънете долния ръб около центъра и след това издърпайте горната част към яката.
 6. Обърнете продукта с лицето нагоре.

Схема за сгъване на риза

В килера ризите са подредени една срещу друга, но с крик. Тоест долният ръб на ризата, който лежи отгоре, се нанася върху яката, която е в долната част на ризата. Така капризните предмети от гардероба ще бъдат защитени от сгъване. Но това е уместно само при съхранение на продукти на рафт. Но в куфара, яките винаги трябва да гледат нагоре.

ролки

 1. Сгънете продукта, както е описано в предишната версия на „Ръкави на гърба“.
 2. Сега продължете както следва: като започнете от дъното, разточете нещата до яката.
 3. Не усуквайте прекалено плътно, в противен случай ще има гънки.
 4. В торбата поставете навитото с яката нагоре и подредете няколко предмета подред.
Методът „roll“ е удобен, ако трябва да опаковате риза от смесени тъкани или синтетични поло в торба. Но опцията не е подходяща за продукти от естествени материи, които по своето естество са много набръчкани. Също така методът се прилага, ако нещата са опаковани в раница.

Метод за продукти с къс ръкав

 1. Бутон на продукта.
 2. Поставете ризата на масата "с лице" надолу.
 3. За да сгънете риза с къси ръкави, умствено разделете продукта на три части вертикално и сгънете лявата страна на гърба по въображаема права линия.
 4. Сега огънете ръкава два пъти, но не докосвайте долния ръб, оставяйки го равномерно.
 5. Извършете същите манипулации с дясната страна.
 6. Сгънете долната част на модела до ръкавите.
 7. Сгънете предмета наполовина, така че дъното да е в контакт с яката.

Висококачественото сглобяване на всички ризи (и дори тези без ръкави) зависи от способността за правилно определяне на разстоянието между частите на продукта. Ако все още ви е трудно да се ориентирате, можете да измерите необходимите сантиметри с линийка. Има и друга възможност - използвайте детския албум за рисуване или тетрадка с формат А4. Поставете канцеларски материали на гърба на продукта между раменете в яката. И като се ръководите от този „шаблон“, завийте ръкавите.

Как да транспортирате гладени и сгънати дрехи

Как да сложите риза и други дрехи на пътуване, за да не се набръчкате? Сгънете гладената риза, така че да не се набръчка - това е половината от битката. Важно е продуктът да издържи теста на скъпо. Какво точно ще носиш багаж? Можете, разбира се, да опаковате риза и чанта за лаптоп (ако носите минимум неща със себе си). Но е по-добре да се даде предпочитание на куфарите с твърд скелет. Подобно "транспортиране" ще осигури нещата вътре в защита от външни влияния. Обмислете още два трика.

 1. Използвайте кутии. Можете да поставите ризата си в куфар, така че да не се набръчка, като използвате кутии. По време на транспортирането картонът допълнително ще предпази нещата от външни влияния. Можете да вземете "родни" опаковки от ризи. Ако няма такива кутии, можете просто да фиксирате ризата от двете страни с листове от картон с подходящ размер.
 2. Опаковайте нещата плътно. Ако имате няколко неща, трябва да сте сигурни, че дрехите не се движат свободно в празното пространство на чантата.Или изберете по-малък куфар, или напълнете пространството например с кърпа.
Ако продуктът все още е заседнал на пътя, опитайте да го запарите. Това може да стане с помощта на гореща вода. Например, дръжте продукта близо до кипящ чайник. Или да виси над водата, плаваща в леген. Само за изделия от лен и памук този метод няма да работи.

Още няколко трика

В куфар, ризи и предмети, изработени от леки материали, трябва да бъдат поставени върху останалата част от багажа ви. В противен случай, дори при всички правила за сглобяване, продуктите в крайна сметка ще се набръчкат. Също така помислете за още няколко точки, които ще ви позволят да сгънете гладената риза, за да не се набръчкате и да я приведете от точка „А“ до точка „Б“ в перфектно състояние.

 • Бутони нагоре. Ако те са големи и имат обемни елементи, тогава те могат да бъдат допълнително опаковани с хартия за печене или подобни по текстура. Това е необходимо, така че шаблонът от аксесоарите да не се отпечатва върху тъканта.
 • Мека хартия. Облеклата, изработени от нежни тъкани, могат да бъдат допълнително защитени чрез увиване в чисти хартиени торби.
 • Пластмасов държач. Някои модели се реализират със специални устройства, предназначени да поддържат формата на яка и маншети. Те могат да се използват по време на транспортиране. Алтернативно решение - вътре в тези елементи на ризата могат да се поставят ролки от тънки шалове.

Дори да знаете как да сгънете правилно ризата си, сте 100% имунизирани от появата на грозни гънки. На пътя багажът може да е под развалините на други чанти и куфари. Ето защо, ако често сте в командировки, по-добре е да купите не-сгъваеми неща от плат със специална импрегнация за тези случаи. Вярно, цената понякога хапе. Мъжка риза с това качество струва от 5500 рубли (през юли 2017 г.).

Актуализиран статия: 13.06.2019 г.
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (30 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Чай Джинджифил Зелен чай по пощата Рецепта със снимка

Жера от цариградско грозде за зимата: проста рецепта без готвене, опции с портокал, френско грозде, череши и малини + отзиви

Кокосово масло за лице козметично масло от кокос, ползи за кожата и косата, кои да избера, как да използвам, мога ли да нанасям крем вместо маска, отзиви, снимки

Питки с ябълки във фурната: стъпка по стъпка 🍞 рецепта със снимка

красота

мода

диети